Bekymrende Krænkelser og Spareramt Orkester.

Bekymrende Krænkelser og Spareramt Orkester.
TV Odense ser Rødt  har i denne udgave mødt et Spareramt Skoleorkester der protesterer.
Odense Skole – og Ungdomsorkester har igennem nogle årtier været en del af den ”fødekæde” der uddanner nye klassiske musikere. Men nu kan det måske snart være slut.
Da det politiske udvalg i By Kulturforvaltningen skulle finde 4.3 millioner til den udvendige vedligeholdelse af det nye HC Andersens Hus, så iværksatte de en mindre intern sparerunde, hvor bl.a. Skole og Ungdomsorkesteret mister et tilskud på 300.000. Et relativt lille beløb i den store kommunekasse. Men mange penge for et orkester, der i forvejen stykker sin økonomi sammen flere steder fra. Vi var med da orkestret sammen med kolleger fra andre orkestre, var mødt op foran Rådhuset forud for byrådsmødet onsdag.
Bekymrende Trivselsmåling i Odense Kommune.
Hårdt arbejdende velfærdsarbejdere har flere udfordringer i disse år. Udover et generelt højt arbejdspres, så viser en ny Trivselsundersøgelse, at et stigende antal medarbejdere i Odense kommune oplever at blive udsat for krænkelser, både internt og eksternt, i forbindelse med deres arbejde. Værst står det til blandt de medarbejdere, der har direkte borgerkontakt. Her svarer 1575, at de har oplevet krænkende adfærd fra borgere, klienter, patienter, elever eller pårørende. Det er 134 flere medarbejdere, sammenlignet med sidste år 2022, der bliver udsat for Trusler, Fysisk vold, Mobning, Seksuel chikane, Diskriminering og almen dårlig behandling.
Vi har talt med hhv. Christina Bank, FOA – Lotte Holm, Socialpædagogernes Landsforbund og rådmand Brian Dybro fra Ældre Handicapforvaltningen, hvor medarbejdere bliver udsat for krænkende adfærd i både hjemmeplejen og på bosteder for udadreagerende borgere med et udviklingshandicap.

Sidst i programmet viser vi et portræt af Madspilds butikken Stop Spild lokalt. Stop spild Lokalt deler gratis julemad ud den 23.december. Tjek deres hjemmeside på https://stopspildlokalt.dk/
Bekymrende Krænkelser og Spareramt Orkester. Kan også ses i lokal-tv https://osrtv.dk/sendetider/

Udgivet LOKALT | Kommentarer lukket til Bekymrende Krænkelser og Spareramt Orkester.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.