Hvordan går det egentlig med Klimaloven.

Det er i år 5 år siden et stort folketingsflertal indgik en politisk aftale om hvad de selv kaldte ”Verdens mest Ambitiøse Klimalov”. En lov der forpligtiger den danske regering til – senest i 2030 – at få udledningen af drivhusgasser på dansk territorium reduceret med 70% målt i forhold til niveauet i 1990.
Men hvordan går det så med at opfylde det ambitiøse mål ca. halvvejs mod 2030. Det fik vi nogle bud på da klimarådets formand Peter Mølgaard besøgte Kafé Kloden i Odense.
Bud der bar præg af at der på den ene side ER indgået en række politiske aftaler, der skal sikre de nødvendige reduktioner af co2 og andre drivhusgasser. Men også en bekymring om hvorvidt de politiske ambitioner om bl.a. co2 fangst og lagring og 2 store havvindmølleparker, når at blive etableret inden 2030.
Men måske fordi Danmark i mange år var førende når det handlede om vedvarende ren energi fra Vindmøller, så er der blevet bygget en fortælling om klimaduksene i det grønne foregangsland, hvor de politisk ansvarlige ikke behøver at træffe upopulære beslutninger, som kan støde erhvervsinteresser eller forbrugere med f.eks. de co2 afgifter, som Klimarådet allerede i 2020, anbefalede som et af de mest effektive redskaber til at komme i gang med de ambitiøse reduktionsmål.
Og nu i starten af 2024 må Klimarådet nøjes med at udtrykke usikkerhed om de få tilløb der har været til co2 afgifter på hhv. industrien og landbruget.  

Hvordan går det egentlig med Klimaloven. Bliver også vist i lokal-tv. https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere på. https://www.youtube.com/watch?v=rAMFtQ-3I8g

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Hvordan går det egentlig med Klimaloven.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.