Smertefuldt uhelbredeligt Håb.

Smertefuldt uhelbredeligt Håb.
Efter 4 måneders næsten konstante bombardementer af Gaza og mere end 27.000 civile palæstinensere, der er blevet dræbt i en særdeles ulige militær konfrontation. Så prøver de, som hævder Israels ret til at forsvare sig, at skabe en fortælling om, at den brutale konflikt først startede den 7.oktober 2023, da Hamas fysisk krydsede grænsen, og angreb civile inde på Israelsk område.
Så derfor havde Palæstina Event og Racismefri By Odense inviteret til historisk foredrag om baggrunden for staten Israels dannelse i 1948, hvor 700.000 palæstinensere blev drevet på flugt fra det, der skulle have været deres eget selvstændige Palæstina.
Vi var med og talte bl.a. med Nidal Abu Arif. En dansk-palæstinensisk journalist der er født og opvokset i Gaza, hvor han som barn under den første Intifada i 1987 oplevede israelsk militærs brutale reaktion på børn der kastede med sten.
Nidal startede sit oplæg med et uddrag af et digt om, at mange palæstinensere er ”ramt af et uhelbredeligt håb”. Et håb han lærte at kende, da den israelske besættelsesmagt i forlængelse af Intifadaen håndhævede et udgangsforbud hen over 6 år.
Men også med Mellemøstforsker Lars Erslev der var inviteret for bl.a. at give nogle bud på hvorfor USA tilsyneladende er den eneste magt der kan få Israel til at lytte til den stadig stigende kritik, som kommer fra store dele af det internationale samfund. Hvor man ellers kunne tro at EU, der har masser af handel og andre samarbejdsaftaler med Israel også kunne påvirke det, som mere og mere ligner et folkedrab.

Smertefuldt uhelbredeligt Håb. Bliver også vist i lokal-tv https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere på https://www.youtube.com/watch?v=KNfN_AM2zrA&t=100s
Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Smertefuldt uhelbredeligt Håb.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.