Kvindekamp Iranske Sygeplejersker Bedstemor i Børnehave.

Kvindekamp Iranske Sygeplejersker Bedstemor i Børnehave.
Et nej til seksuelle krænkelser og et ja til ligeløn på et kønsopdelt arbejdsmarked, er én og samme kamp. Odense ser Rødt tager tilløb til et længere 8.marts indslag med en reportage fra forfatter Pia Fris Laneths besøg hos kafé Kloden.
Du kan også se en lokal solskinshistorie om 2 bedstemødre, der har sagt ja til at være frivillige medhjælpere i en odenseansk børnehave et par timer om ugen.
Men ugens hovedhistorie handler om hvorvidt iranske sygeplejersker kan være med til at redde et kriseramt sundhedsvæsen.
Rygterne om mangel på sygeplejersker og andet uddannet arbejdskraft i det danske sundhedsvæsen, har bredt sig til bl.a. Iran, hvor der er en uddannelse af sygeplejersker, som minder meget om den danske. Så derfor er der de sidste 5 år kommet mere end 2000 iranske sygeplejersker til Danmark med en 3 årig arbejdes -og opholdstilladelse.
Men da de både skal lære sproget, arbejdspladskulturen og gennemføre et ½års evalueringsforløb på et hospital inden de kan godkendes til et job som sygeplejerske i Danmark, så er der indtil nu kun ganske få, der har fået tilkendt en autorisation.
Vi har set på et initiativ fra den konservative Roya Moore, der i november fik et enigt Odense Byråd til at vedtage en iværksættelse af et forløb, som kan sikre at flere iranske og andre udenlandske sygeplejersker kan bruge deres uddannelse i Danmark, hvor prognoser siger, at der i 2030 vil mangle mere end 8000 uddannede sygeplejersker.
Kvindekamp Iranske Sygeplejersker Bedstemor i Børnehave.  
Kan også ses i lokal-tv https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere på https://www.youtube.com/watch?v=B2eq7LuLs2g&t=366s
Udgivet LOKALT | Kommentarer lukket til Kvindekamp Iranske Sygeplejersker Bedstemor i Børnehave.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.