Odenseanske skattekroner investeret i brud på Folkeretten.

Enhedslistens byrådsmedlem Brian Skov Nielsen er mere end utilfreds med at odenseanske skattekroner er endt som investeringer i selskaber, der faciliterer ulovlige israelske bosættelser og andre aktiviteter i de besatte områder af Vestbredden i Palæstina.
Research-centeret Danwatch, der blandt andet undersøger hvordan danske pensionskasser og investeringsforeninger bruger de penge, de forvalter – har netop udgivet en rapport, der viser at store danske kommuner, København, Århus og Odense tilsammen har knap 3 milliarder kroner investeret i virksomheder med aktiviteter i Israels ulovlige bosættelser i de besatte områder.
Så nu sætter Enhedslisten sagen på dagsordenen i Odense Byråd, fordi det er i direkte strid med Odense kommunes egne retningslinjer, der siger at; ”Der investeres ikke i værdipapirer udstedt af selskaber, der overtræder normer for menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder, miljøbeskyttelse, anti-korruption.”

Udgivet 2017, GLOBALT, LOKALT, POLITISK | 2 kommentar
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

2 Responses to Odenseanske skattekroner investeret i brud på Folkeretten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *