Cirkus Ghettolov. Med nye tricks og hovedet under armen.


Cirkus Ghettolov. Med nye tricks og hovedet under armen.
Socialt arbejdede i udsatte boligområder har ændret sig markant. Nu handler det om økonomisk flyttehjælp til dømte for kriminalitet og konvertering af udenlandske uddannelsesbeviser imens borgere med job ikke kan flytte ind hvis deres indkomst er for lav.
Vi har set på nogen af konsekvenserne af en omfattende såkaldt ”ghettolov”, der blev vedtaget af et bredt flertal i Folketinget for ca. 1 år siden. Konsekvenser der bl.a. er tvangsflytning af beboere og nedrivning af velfungerende boliger uden at man kender de sociale konsekvenser af en lov der er styret af statistik på den omstridte ghetto-liste.
Ghetto forsker Gunvor Christensen mener at loven er mere styret af en politisk dagsorden end egentlig viden. Og Dorte Laursen der som boligsocial projektleder var med til at få Rising området af den omstridte liste, mener at den nye lov flytter fokus fra menneskelige resurser til tal i excel-ark.
Venstres nye lokale frontfigur i Odense, Christoffer Lilleholt er begejstret, imens SF’s Brian Dybro og Enhedslistens Reza Javid er bekymrede for de politiske redskaber der tages i brug for at nå frem til ghettolovens intention om at skabe mere socialt blandede boligområder i bydele som Vollsmose, Rising og Korsløkke Parken.

Udgivet POLITISK, SOCIALT | Kommentarer lukket til Cirkus Ghettolov. Med nye tricks og hovedet under armen.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.