Baltic Pipe. Et demokratisk og klimapolitiske svigt.

Baltic Pipe. Et demokratisk og klimapolitiske svigt.
Hvad vil du sige til at få tvungen store gravemaskiner og en gasrørledning ind igennem din baghave, for at Polen kan få co2 forurenende naturgas fra Norge.
Måske ville du gerne spørges inden der pludselig en dag var sat røde markerings-flag op til udgravninger, der hvor dine husdyr græsser. Måske ville du tænke at det var underligt at man i et Danmark med høje klimapolitiske målsætninger, medvirker til at igangsætte nye CO2 forurenende projekter, flere år efter at man skrevet under på FN’s Klimaaftale i Paris i 2015.

Vi har besøgt Jesper og Mette Bisgaard Sanden i den lille landsby Davinde i det sydøstlige Odense, hvor man lige nu er ved at mobilisere protester imod et omfattende anlægsprojekt, der indtil nu har kunne flyve under den offentlige radar.
Også selv om Gas ledningen Baltic Pipe, der skal transportere CO2 forurenende naturgas fra Norge til Polen, vil berøre 230 km dansk landbrugsjord og fredede naturområder fra Blåbjerg ved Vesterhavet til Faxe Ladeplads på det sydøstlige Sjælland.

Se mere på #BalticPipeNejTak og #Gasdan

Udgivet LOKALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Baltic Pipe. Et demokratisk og klimapolitiske svigt.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.