Fjernvarme salg splitter Odense Byråd.

Fjernvarme salg splitter Odense Byråd.
Skal Odense sælge sin billige driftssikre fjernvarme forsyning for at finde penge til anlægsinvesteringer i nedslidte velfærdsinstitutioner?
Måske Ja, sagde et byrådsflertal, da de indgik budgetforlig i september sidste år.
Men da byrådets økonomiudvalg gav Stadsdirektøren besked på at indlede købsforhandlinger med Energi Fyn, så blev et evt. salg af Fjernvarme Fyn pludselig en overophedet politisk varm kartoffel.

En sjælden alliance mellem de Konservative, Enhedslisten og Alternativet ønsker mere åbenhed og en organiseret offentlig debat allerede imens der forhandles salg og købs betingelser. Og senest har budgetforligspartierne Socialdemokratiet, SF, DF og de radikale presset de Konservative ud af forligskredsen, da de ikke ville skrive under på at et salg kun kan blive til Energi Fyn og ikke til nogen af de andre interesserede købere.

Vi har talt med hhv. Borgmester Peter Rahbæk. Den konservative Søren Windel og Enhedslistens Reza Javid om et evt. salg, der også har den væsentlige økonomiske detalje at der skal betales en afgift på 40% til Staten, hvis Fjernvarme Fyn bliver solgt.

Udgivet LOKALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Fjernvarme salg splitter Odense Byråd.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.