Borgerforslag og retssager giver håb til nedrivningstruet Vollsmose.

Borgerforslag og retssager giver håb til nedrivningstruet Vollsmose.
Mere end 3000 Vollsmose borgere har nu i snart 2 år haft en trussel om tvangsflytninger hængende i luften, imens de venter på besked om at deres bolig skal rives ned, for at tilfredsstille et folketingsflertals ambition om at udvise hård og stram udlændingepolitik, da de i 2018 hastebehandlede en omfattende lov, hvor man med særlige regler for en særlig gruppe borgere i udvalgte boligområder, mente at vi vil få et bedre Danmark, hvis der i 2030 kun er 40% almennyttige familieboliger i de områder, der med den nye lov er dømt som ”Hård Ghetto”.

Men nu er der samlet mere end 50.000 til et Borgerforslag, der betyder at et nyt Folketing, skal behandle de dele af loven, der har haft det slet skjulte formål at sprede borgere med ”ikke-vestlig” baggrund hvad enten de er født i Danmark og har dansk statsborgerskab eller ej, til andre boligområder, uden at man har kendskab til de socialpolitiske konsekvenser på længere sigt. Et formål der heller ikke nødvendigvis bliver opfyldt i Vollsmose, hvor de aktuelle nedrivningsplaner ikke har etniske adresser, men overvejende er lagt tilrette for at imødekomme potentielle nye private bygge investorer.

Vi har mødt 2 af de aktive beboere, Thomas Skov Jensen og Rina Krøyer, der er glade for at Borgerforslaget nu skal behandles i Folketinget, men også at der på juridiske front er flere initiativer, der kan spænde ben for de planlagte tvangsindgreb i deres boligområde.

Udgivet POLITISK, SOCIALT | Kommentarer lukket til Borgerforslag og retssager giver håb til nedrivningstruet Vollsmose.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.