Baltic Pipe skamferer lille landsby ved Odense.

Baltic Pipe skamferer lille landsby ved Odense.

Naturgas ledningen Baltic Pipe, der skal transportere CO2 forurenende naturgas fra Norge til Polen, tværs gennem 230 km dansk landbrugsjord og fredede naturområder, har krænket både den private ejendomsret og anstændige demokratiske processer, imens den også på flere måder er i strid med både den danske Klimalov og FN’s klimamålsætninger.
Nu er Baltic Pipe nået frem til den lille landsby Davinde i udkanten af det sydøstlige Odense, hvor store gravemaskiner fornyelig har skamferet et større stykke skov og de omkringliggende marker.
Vi har besøgt Davinde og talt med beboer Jens Peter Madsen, der er trist på vegne af de naboer, der fået ødelagt deres jord, men samtidig synes det er værd at forsætte protesterne imod et naturgasprojekt, der godt ikke udleder lige så meget co2 som polske kulkraftværker, men som stadig er et fossilt brændstof, der bidrager til den globale opvarmning og de igangværende klimaforandringer, der gerne skal være under kontrol inden 2050.

Aftalen om at transportere co2 forurenede norsk naturgas tværs gennem Danmark til Polen, blev indgået med støtte fra EU tilbage  i 2017, hvor det politiske ansvar for projekt lå i det der dengang hed energi-, forsynings- og klimaministeriet, med Venstres Lars Christian Lilleholt for bordenden.
Men selv om projektet strider imod Danmarks tilslutning til FN’s klimaaftale ved COP 21 i Paris 2015, og anslås at koste de danske skatteydere omkring 16 milliarder kroner, så har Baltic Pipe, der administreres af det statsejede selskab Energinet aldrig været til politisk behandling i Folketinget.
Så derfor var håbet i Davinde og andre steder, at der i løbet af 2020 kunne samles underskrifter nok til at få de omfattende konsekvenser behandlet som et Borgerforslag.

Se evt. også: https://osrtv.dk/2020/10/23/gadeteater-baltic-pipe/

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Baltic Pipe skamferer lille landsby ved Odense.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.