Sygeplejerske strejke truer.

Sygeplejerske strejke truer.

Så er der igen udsigt til konflikt, strejke blandt en gruppe offentlig ansatte, der udfører vigtige velfærdsopgaver i det danske samfund. Et snævert flertal af landets sygeplejerske har stemt nej til det overenskomstforslag, som Dansk Sygeplejeråd, havde forhandlet sig frem til med Regionerne. Så nu kan der hvis, der ikke kommer mere end en 5% lønstigning på bordet, blive strejket på en række danske sygehus fra den 21.maj.

Vi har talt med er formand for sygeplejerskerne i Region Syddanmark, John Christiansen, der tror at medlemmernes nej til det aktuelle forhandlingsresultat er et udtryk for en ophobning af lang tids utilfredshed.

Sygeplejerskerne er sammen med social og sundheds-arbejderne og pædagogerne, blandt de faggrupper, der været hårdest presset under Corona epidemien. Og da de i forvejen er ramt af den strukturelle uligeløn, der præger det danske arbejdsmarked, hvor typiske kvindefag bliver værdi sat langt mindre end typiske mandefag, så har der parallelt med overenskomstforhandlingerne på det offentlige område, været arbejdet på en politisk ændring, af en gældende Tjenestemands-lov fra 1969, der blev vedtaget på et tidspunkt, hvor ligestillings-debatten i Danmark stadig var præget traditionelle familiemønstre.

Så hvis man skal undgå konflikt og strejker på de danske sygehuse, så tror John Christiansen, at der både skal flere penge på bordet i de aktuelle forhandlinger. OG nogle politiske signaler om at afskaffe den omstridte tjenestemands-lov, der skal behandles som et borgerforslag i Folketinget senere på året.

Se evt. også: https://osrtv.dk/2021/04/20/ligeloen-tjenestemand-tirsdag-slutmed1969/

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Sygeplejerske strejke truer.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.