Ydelseskommission fodrer hunden med egen hale.

Ydelseskommission fodrer hunden med egen hale.

Skuffelse. På trods af afskaffelse af kontanthjælpsloftet og den forhadte 225 timers regel, så er det længe ventede udspil fra regeringens ydelseskommission, blevet mødt med skuffelse ude i den socialpolitiske virkelighed.
Optimister havde set frem til at udspillet skulle være et opgør med de særligt lave ydelser og regler, der gør at børn og borgere med andre sociale udfordringer end arbejdsløshed, i årevis hænger fast i relativ fattigdom, med indtægter under fattigdoms-grænsen.
Men da oplægget fra regeringen var at det skulle være udgiftsneutralt, og man skal holde fast i det borgerlige mantra om at ”det skal kunne betale sig at arbejde”, og at der ikke måtte være nogen forbedringer for flygtninge på de særligt lave ydelser, så var håbet at der i det mindste ville være godt nyt til de børn der vokser op i familier med indtægter under fattigdoms-grænsen.

Vi har talt med forkvinden for Dans Socialrådgiverforening i Syddanmark, Mie Vode Moll og Iben Schmidt Ravn der nu i 5 år har været frivillig i netværket Næstehjælperne.

 

Udgivet POLITISK, SOCIALT | Kommentarer lukket til Ydelseskommission fodrer hunden med egen hale.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.