Aktivister blokerer Baltic Pipe.

Aktivister blokerer Baltic Pipe.

Det omfattende, klima-belastende og natur indgribende naturgasprojekt Baltic Pipe har igen mødt modstand.
Mandag 7.juni havde unge aktivister lænket sig de store anlægsmaskiner, der skal bane vej for en 230 km lang rørledning, som skal transportere co2 forurenede norsk naturgas til Polen, tværs gennem Danmark.
Aktionen der fandt sted i Højby, syd for Odense, blev fortaget af unge fra ”Baltic Pipe Nej Tak”, der ville sikre sig at det statsejede Energinet, der står for anlægsprojektet, overholder en afgørelse i Miljø og Fødevarer Klagenævnet, der pålægger Energinet at gennemføre tilstrækkelige undersøgelser af Baltic Pipes indgriben i biodiversiteten og truede dyrearter på deres vej.

Vi mødte de unge aktivister efter at de var blevet fjernet ved en forholdsvis fredelig politiaktion mandag formiddag.

Aftalen om at transportere co2 forurenede norsk naturgas tværs gennem Danmark til Polen, blev indgået med støtte fra EU tilbage i 2017, hvor det politiske ansvar for projekt lå i det der dengang hed energi-, forsynings- og klimaministeriet, med Venstres Lars Christian Lilleholt for bordenden.
Men selv om projektet der anslås at koste de danske skatteydere omkring 16 milliarder kroner både er strid med Danmarks tilslutning til FN’s klimaaftale ved COP 21 i 2015, og den danske Klimalov , så har Baltic Pipe, der administreres af det statsejede selskab Energinet aldrig været til politisk behandling i Folketinget.

Se evt. også: https://osrtv.dk/2021/04/09/baltic-pipe-skamferer-lille-landsby-ved-odense/

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Aktivister blokerer Baltic Pipe.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.