Odense Bymidte igen bundet sammen.

Odense Bymidte igen bundet sammen.

Så begynder det at ligne noget. 7 år efter at Odenses omstridte Motorgade Th. B. Triges Gade, definitivt blev lukket for gennemkørende trafik, så kunne byens borgmester Peter Rahbæk Juel ved en mindre begivenhed erklære Bymidten for åben.
Vi var med til den glade nyhed og talte med en tilfreds borgmester, der nu og set i bakspejlet, mener at det omfattende projekt har været både pengene og bøvlet værd på flere måder.
Vi mødte også direktør for Cityforeningen, Peter Bøgholm, der har kunne konstatere at de 7 års omdannelse ikke har ramt de erhvervsdrivende i Centrum, så hårdt som frygtet tilbage i 2014.

Byplanlægning kan være en svær og langvarig lokalpolitisk øvelse. Den nu forhistoriske Thomas B.Triges Gade, var siden sin åbning i starten af 70’erne til jævnlig debat i Odense Byråd indtil der endelig i 2008, blev taget en politisk beslutning, om rammerne for det man kan se i dag. I 2011 kunne 2 rivaliserende Boyer, så fremlægge 3 mulige fremtidsvisioner for en ny Bydel midt i Centrum. I 2014 startede de første udgravninger til det der i dag er en meget stor p-kælder under det meste af den forgange motorgade, og i dag 2021 kan man så stå på den nye plads mellem Vestergade og Overgade og konstatere at det ikke helt ligner de arkitekttegninger der i 2011 opererede med Torvehaller, der hvor der nu er åbnet en ny filial af Føtex.

Se også:https://osrtv.dk/2014/07/11/historiske-skridt-i-odense-centrum/

Udgivet LOKALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Odense Bymidte igen bundet sammen.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.