Tipping Point og Klima Alarm.

Tipping Point og Klima Alarm.

FN’s klimapanel har netop offentliggjort en ny og alarmerende rapport om den globale opvarmning.
Billedhugger Jens Galschiøt viser en pædagogisk forklaring på et Tipping Point lige inden klimaet går amok. Og vi har fundet en debat dokumentar, der ser på hvor der findes brugbare politiske løsninger på en kommende krise af den slags, der ikke går væk igen.

Imens store dele af Verdenssamfundet har haft det politiske og økonomiske fokus rettet mod Coronaens smittefare, så fortsætter den globale opvarmning og de igangværende klimaforandringer. Klimaforandringer der ikke kun betyder mere ustadigt vejr med orkaner og skovbrande. Men også at store dele af kloden bliver ubeboelig, når verdenshavene stiger og ørkendannelser breder sig. En udvikling der ifølge FN vil forårsage at omkring 200 millioner mennesker, vil komme til at leve som klimaflygtninge frem mod 2050. En situation der vil skabe nye sikkerhedspolitiske udfordringer i en Verden, hvor de politiske ledere igen og igen prioriterer andre og mere akutte kriser. Vi har klippet en debat dokumentar, hvor vi spørger om EU, vil være i stand til at genopfinde sin rolle som Verdens klimaførerhund inden klimaforandringerne kommer ud af kontrol. Medvirkende er bl.a. tidligere klimakommissær Connie Hedegaard. Sebastian Mernild fra FN’s klimapanel. NGO’erne John Nordbo og Knud Vilby. Danske EU politikere, Christel Schaldemose, Socialdemokratiet. Søren Søndergård, Enhedslisten og Venstres Asger Christensen.

Se evt. også: https://osrtv.dk/2021/06/25/odenses-klima-ambitioner-ambitioese-nok/

Udgivet GLOBALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Tipping Point og Klima Alarm.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.