Skal Odense nu også mindes Kvinder?

Skal Odense nu også mindes Kvinder?

På 1.sal på Odense Rådhus findes en væg med navne på historisk set mindeværdige odenseanere, mest mænd. Bl.a. gangsterkongen Knud den Hellige, der blev dræbt af rivaler i Skt. Alban Kirke i 1086. Der er også en del succesrige forretningsmænd som Oluf Bager, Carl Frederik Tietgen og Thomas B. Thrige. Digtere og forfattere som Thomas Kingo, Emil Årestrup og Morten Korch. Verdensberømte kunstnere som HC Andersen og Carl Nielsen, og så en enkelt sportsmand, cykelrytteren Thorvald Ellegaard, der blev Verdensmester i Sprint hele 6 gange i starten af 1900-tallet.

Men nu et stykke inde i det 21.århundrede er der også blevet plads til 3 kvinder.
Frida Schmidt der i 1880 var med til at stifte en afdeling af Dansk Kvindesamfund i Odense, og en af de første, der argumenterede for den Stemmeret til kvinder, der kom i 1915.
Petra Petersen, der som kommunist var aktiv i modstandskampen under besættelsen. inden hun i 1945, som en af de første kvinder kom i Folketinget, hvor hun bl.a. kæmpede for oprettelse af offentlige svangerskabsklinikker.
Edith Brenneche Petersen, der trods en opvækst i Indre Mission endte som den første kvinde, der blev præsteviet i den danske Folkekirke i 1948.

Vi var med til afsløringen af de 3 nye mindetavler og talte med bl.a. Stads arkivar Johhny Vøllekær, der gerne ser at man husker og opdaterer mindevæggen lidt oftere end hidtil, hvor det nu er 33 år siden, der sidst blev hængt nye op.

Se også: https://osrtv.dk/2021/08/16/snublesten-udstilling-besaettelsens-ofre/

Udgivet HISTORIE, LOKALT | Kommentarer lukket til Skal Odense nu også mindes Kvinder?
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.