Odense Budget med Ældre Bonus.

Odense Budget med Ældre Bonus.

Ældre plejen var den store vinder, da et flertal i Odense Byråd efter en lang dag og nats forhandlinger indgik et budgetforlig for kommunens økonomi de kommende år.
Ekstra 93 millioner, svarende til 200 nye medarbejdere og yderligere 20 millioner til andre indsatser blev der givet til et hårdt ramt velfærdsområde, der kæmper med mangel på uddannet arbejdskraft stort sygefravær. Der kom også ekstra penge til folkeskolen, hvor der skal være forsøg med 2 og 3 lærerordninger på udvalgte skoler.
Og så blev der i alt fordelt ekstra214 millioner,  på større og små ting lige fra flere vandposter i offentlige rum – støtte til LGBTQ miljøet med et husleje tilskud til foreningen LAMBDA på 400.000  – og op til 50 millioner til iværksættelse af den ambitiøse Odense Klima neutral i 2030 plan.

Aftalen blev underskrevet af 7 ud byrådets 8 partier. Kun Enhedslisten står udenfor. Primært fordi de havde satset på ekstra penge til Handicapområdet, der må nøjes med en række workshops for handicaporganisationerne i oktober.

Vi var med til pressemøde og talte med de trætte men tilfreds forhandlere og så Enhedslistens Reza Javid, der følte at det var et forlig, der skulle tilgodese de borgerlige.

Se også:https://osrtv.dk/2021/09/15/odenses-groenne-fremtid-ser-lidt-lysere-%f0%9f%8c%8f%e2%99%bb%f0%9f%91%87/

Udgivet LOKALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Odense Budget med Ældre Bonus.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.