Kan Kina destruere dansk Skamstøtte i Hong Kong?

Kan Kina destruere dansk Skamstøtte i Hong Kong?

Kina er i disse år godt i gang med at udfolde sin magtfuldkommenhed i stort og småt. Så imens kinesiske militærfly krænker Taiwans luftrum, så beder et universitet i Hong Kong – med få dages varsel den lokale demokratibevægelse om at fjerne en dansk skulptur, der mindes ofrene for Massakren på den Himmelske Freds Plads i Beijing 1989.

Vi har mødt den danske billedhugger Jens Galschiøt  der tilbage i 1997 stillede en Skamstøtte sammen med ”The Hong Kong Alliance” i det der dengang var en britisk kronkoloni, der skulle tilbage til moderlandet Kina, med en aftale om at Hong Kong – de første 50 år – skulle kunne bevare sin egen styreform, der var baseret på demokratiske europæiske værdier.

I dag er mange af lederne af ”The Hong Kong Alliance” sat i fængsel for at have brudt en ny sikkerhedslov, der giver mulighed for at stoppe politisk modstand på alle mulige niveauer. Bl.a. at fjerne det sidste fysiske minde om massakren på den Himmelske Freds Plads.

Se også: https://osrtv.dk/2020/05/18/dansk-protest-nye-overgreb-hong-kong-kina/

Udgivet GLOBALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Kan Kina destruere dansk Skamstøtte i Hong Kong?
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.