Sygeplejersker strejker stadig.

Sygeplejersker strejker stadig.

Sygeplejersker strejker stadig. Selv om det nu er mere end 2 måneder siden, at regeringen og et folketingsflertal stoppede sygeplejerskernes lønkonflikt, så har der lige siden været et utal af faglige møder og punktstrejker på flere af landets hospitaler.

Og onsdag morgen holdt omkring 100 sygeplejersker på Odense Universitetshospital for 3de dag i træk, en times fagligt møde, for at gøre opmærksom på, de ikke særligt tilfredsstillende løn og arbejdsvilkår, der gælder velfærdsarbejdere i traditionelle kvindefag. En skæv værdisætning, der har ført til at det er svært at rekruttere og fastholde sygeplejersker i det offentlige sundhedssystem, hvor der i dag skal løbes langt stærkere end tidligere.

Vi var med og talte med sygeplejerske Mette Vestergaard Jørgensen, der har været til at koordinere de mange punktstrejker og så Enhedslistens fynske folketingsmedlem Victoria Velasques, der var mødt op for at udtrykke sin støtte til sygeplejerskerne på et tidspunkt, hvor lav uligeløn og dårlige personalenormeringer også skaber problemer med at få nok faglært arbejde til ældreplejen og daginstitutionsområdet, når der lige om lidt kommer både flere børn  og ældre, der har brug for offentlige velfærdsydelser.

Se også: https://osrtv.dk/2021/06/23/slut-lommepenge-florence-nightingale/

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Sygeplejersker strejker stadig.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.