Grådighed eller skønhed. Et aktuelt valg i Gerthasminde.

Grådighed eller skønhed. Et aktuelt valg i Gerthasminde.

Grådighed eller skønhed. Et aktuelt valg i Gerthasminde. Den lille arkitektoniske oase Gerthasminde, der ligger som en have-by tæt på Odense centrum, har på grund af sin bevaringsværdighed været fredet af en lokalplan, der blev aftalt mellem beboerne og Odense Kommune tilbage i 1987.

Men nu er det indtil videre lykkes for en af byens store boliginvestorer at overbevise et politisk flertal i byrådet om, at det okay at opføre endnu 3 etagers boligblok på adressen Falen 20, klos op af de bevaringsværdige huse i Gerthas Minde. En lokalplan-politisk øvelse, hvor der helt enkelt er skåret én matrikel ud af den oprindelige plan.

Vi var med da beboerforeningen sammen med billedhugger Jens Galschiøt satte en HC Andersen skulptur for at sætte fokus på en beslutning, der stadig kan blive gjort om når et nyt byråd i 2022 skal tage endelig stilling til en ny lokalplan, som efter beboernes ønske burde ende med en grøn klimahave i stedet for endnu en boligblok i et i forvejen tæt bebygget Vesterbro.

Se også: https://osrtv.dk/2020/05/27/kan-folkevalgte-bedre-byudvikling-odense/

Udgivet LOKALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Grådighed eller skønhed. Et aktuelt valg i Gerthasminde.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.