Første babyskridt mod grøn CO2 afgift.

Første babyskridt mod grøn CO2 afgift.
Nu er den så på vej. Den nødvendige grønne co2 afgift, der skal sikre at Danmark kan leve op til sin egen ambitiøse klimalov, som skal reducere udslippet af drivhusgasser med 70% inden 2030.  En co2 afgift som både det uafhængige Klimaråd og en lang række miljø NGO’er anser som det vigtigste klimapolitiske redskab, hvis målet skal nås i tide.
Men da regeringen fra starten har ønsket at udformningen af en co2 afgift også skal tage hensyn til beskæftigelsen og faren for udflytning af produktion til andre lande, så er det aktuelle forslag fra en gruppe økonomiske eksperter, tæt på skræddersyet til at tilfredsstille en industrivirksomhed, som Ålborg Portland, der alene står for 4% af den danske co2 udledning.
Vi har talt med 2 odenseanske klimapolitikkere, Tim Vermund og Anne Styrishave om hvorvidt det giver mening, bl.a. at tage så store hensyn til en italiensk ejet virksomhed der i dag beskæftiger 335 medarbejdere.  
TV Odense ser Rødt viser i denne udgave også en reportage om de aktuelle forhandlinger om 37 timers arbejdspligt til ledige med indvandrer baggrund og en historie om hvordan store dagligvarekæder udnytter gratis virksomhedspraktikanter.

Første babyskridt mod grøn CO2 afgift kan også ses i dit TV på kanal Fynboen.

Sendetider på: https://osrtv.dk/sendetider/

Se også om Cirkulær Økonomi: https://www.youtube.com/watch?v=OIMApoJZndQ&t=421s

Udgivet LOKALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Første babyskridt mod grøn CO2 afgift.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.