Power-to-X. YES. Så kører vi.

Power-to-X. YES. Så kører vi.
Hockey Stav strategi eller ej. Ny teknologi til fangst af co2 og en stor produktion af brint og flydende grønt brændstof til tung transport, lastbiler, fly og skibe, er nødvendigt hvis Danmark skal nå i mål med de nødvendige reduktioner af de danske drivhusgasser i tide.
Det var budskabet da klimaminister Dan Jørgensen og kronprinsen, Frederik, en mandag i marts besøgte 2 fynske virksomheder, der på hver sin måde arbejder med nye klimavenlige projekter.
Vi var med til besøg hos Estech, der på Vandcenter Syd i Odense, har et demonstrationsanlæg, der kan opfange og omdanne co2 til brint, og hos Nature Energy, der som en af de store danske producenter af bio gas også arbejder med Power-to-X teknologien, der både kan skabe flydende grønne brændstoffer og lagre overskydende energi fra sol og vind.
Og som sendt fra himlen, så kom der dagen efter ministeren og prinsens besøg, en pressemeddelelse om en ny klimapolitisk aftale, hvor et stort folketingsflertal, minus Nye Borgerlige, har afsat 1.25 milliarder til udbredelse af Power to X og en øget produktion af brint, med det formål at fremme grønt brændstof til lastbiler, fly og skibe.

Se også: https://osrtv.dk/2022/01/18/fynsk-finsk-co2-fangst-god-dag-for-klimaet/

Power-to-X. YES. Så kører vi – kan også ses i TV Odense ser Rødt på kanal Fynboen.

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Power-to-X. YES. Så kører vi.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.