Dæmp den Støj. Folk dør af det.

Dæmp den Støj. Folk dør af det.
Mere end 8000 odenseanere, der bor tæt på den fynske motorvej, er dagligt påvirket af et støjniveau der overstiger den smertegrænse på 58 decibel som er anbefalet af Miljøstyrelsen.
Så nu har 7 odenseanske borgergrupper sammen med Odense Byrådet rettet en fælles henvendelse til Transportministeren, for at få del i de 3 milliarder, som Infrastruktur-aftalen har sat af til bekæmpelse af trafikstøj fra og med 2022.
Vi var med til underskrivelse af den fælles henvendelse, der også er underbygget af grundig rapport fra Rambøll, der både har givet en række anvisninger til hvad der kan dæmpe støjgenerne og fremlagt alarmerende målinger, hvor mere end 200 borger må leve med støjniveau på 68 decibel altså 10 mere end Miljøstyrelsen smertegrænse.
Og det ikke er ny viden at støj og trafikstøj kan påvirke helbredet i negativ retning. Allerede tilbage i 2003 skønnede miljøstyrelsen at op til 500 danskere døde for tidligt pga. følgevirkningerne ved at bo tæt på trafik fra f.eks. en motorvej – et skøn der sandsynligvis ville være højere i dag – hvor både antallet af biler og motorvejskilometer er steget betydeligt. Så burde der være argumenter nok til at Odense kan få sin andel til bekæmpelse af trafikstøj på den del af motorvejen der går igennem byens forstæder.

Dæmp den Støj. Folk dør af det. kan også ses i tv Odense ser Rødt på knal Fynboen sendetider på: https://osrtv.dk/sendetider/

Udgivet LOKALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Dæmp den Støj. Folk dør af det.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.