Er et menneske et menneske.

Er et menneske et menneske. Eller er der forskel?
Den aktuelle særlov om hurtig akut hjælp til de ukrainske flygtninge, har også sat den stramme danske udlændingepolitik i relief.
Der er ikke mange danskere, der indtil videre IKKE ønsker at hjælpe de ukrainske flygtninge. Men hvorfor skal der være en slags regler og muligheder for én slags mennesker på flugt og nogle andre regler og begrænsninger for andre mennesker, der også har måtte forlade alt pga. krig eller borgerkrig.
Det var et stort tema, da Odense ser Rødt havde inviteret til debat om et ”Humant EU” hos galleri Galschiøt den 23.marts. En debat hvor der også var ønsker om at Særloven i en bedre verden kan bruges som en almen model til hvordan man bedst muligt hjælper mennesker på flugt. Og at der må være grænser for den midlertidighed, der i dag er et årelangt vilkår for krigsramte flygtninge i Danmark.

Er et menneske, et menneske kan også ses i TV Odense ser Rødt på kanal Fynboen. Sendetider https://osrtv.dk/sendetider/ hvor vi også har en reportage om Ydelses kommissionens oplæg til et nyt kontanthjælps system. Vi har mødt Enhedslistens Victoria Velasquez, der sidder med når der lige om lidt er politiske forhandlinger i beskæftigelses-ministeriet.

Se vores reportage med de første reaktioner på kommissions udspil: https://www.youtube.com/watch?v=36In1Eh1NZo

Udgivet LOKALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Er et menneske et menneske.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.