Odense ser rødt på Kontanthjælps aftale oa. 19.juni 2022


Odense ser rødt på Kontanthjælps aftale, stram kommuneaftale og hjerteløs symbol politik.
Odense ser Rødt handler i denne udgave set på en Kontanthjælpsaftale hvor ”Alle får lidt og ingen mister noget” Sådan lyder den korte forklaring på en politisk aftale om nye kontanthjælpsregler, hvor der på plussiden er sikret børnetillæg til 23.000 børn, tilskud til fritidsaktiviteter og medicin, samt en afklaringsgaranti til borgere med andre sociale problemer end ledighed.
Det er også en aftale, der afskaffer det omstridte kontanthjælpsloft, men fastholder de borgerliges særligt lave integrationsydelser og 225-timersreglen, der blev konstrueret for at ramme borgere med indvandrebaggrund. 
Og hvis man, som mange, havde forventning om at børnenes statsminister ville løfte alle børnefamilier op på den anden side af fattigdomsgrænsen, så er man som store NGO’er Red Barnet og Mødrehjælpen slemt skuffet over aftalen, hvor 45.000 børn stadig skal vokse op i fattige familier, selv om det er almen dokumenteret viden, hvor skadeligt det er for børns udvikling, at få budt ringere livschancer.
Imens det meste af det politiske Danmark har været til Folkemøde på Bornholm, så har Enhedslistens byrådsmedlem i Odense, Reza Javid, sagt ja til at stå på mål for en aftale, som hans parti har indgået sammen med Socialdemokratiet, SF og de Radikale.
Vi har også mødt borgmester Peter Rahbæk Juel, der giver bud hvad ”den strammeste økonomiaftale mellem KL og regeringen i årevis” betyder for de velfærdspolitiske prioriteringer i Odense de kommende år.
Sidst i programmet kan du møde 2 syriske familier der venter på skæbneafgørende ankesager i Flygtningenævnet.
Odense ser rødt på Kontanthjælps aftale, stram kommuneaftale og hjerteløs symbol politik. Kan også ses i TV Odense ser Rødt og Udsyn på kanal Fynboen. https://osrtv.dk/sendetider/
Se evt. også om de særligt lave integrationsydelser https://www.youtube.com/watch?v=3wH-j13qzfE&t=1s
Udgivet LOKALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Odense ser rødt på Kontanthjælps aftale oa. 19.juni 2022
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.