Lys i mørket for syriske flygtninge.

Lys i mørket for syriske flygtninge.
En syrisk familie fra Odense fik onsdag medhold i en anke til Flygtningenævnet. Et medhold der betyder en forlængelse af deres opholdstilladelse, og at de slipper for det ubærlige valg mellem at skulle rejse tilbage til det diktatoriske regime, som de flygtede fra, eller at se ind i en udsigtsløs fremtid på et dansk udrejsecenter.
Vi var med da Racismefri by Odense, Bedsteforældre for Asyl, Mellemfolkeligt Samvirke og den syriske kulturforening FINJAN havde arrangeret en støttedemonstration for at gøre opmærksom på endnu en uforståelig afgørelse i Udlændingestyrelsen, der siden 2019 har meddelt flere hundrede familier at de enten skal forlade landet eller tage ophold på et Udrejsecenter, da man ikke kan hjemsende flygtninge til et regime, som Danmark ikke har diplomatiske forbindelser med.
En praksis der iflg. en af talerne forfatter Carsten Jensen, skyldes at et stort Folketingsflertal stadig lader et lille flertal af oprindelige DF vælgere diktere dansk udlændingepolitik.
Og selv om der i 2022 er flere flygtninge, der får medhold i deres anke til Flygtningenævnet, så kan den syriske kulturforening Finjan, stadig berette om groteske sager hvor, ofte unge kvinder bliver skilt fra deres familie og indsat på et af de trøstesløse udrejsecentre.
Lys i mørket for syriske flygtninge. Bliver også vist i TV Odense ser Rødt https://osrtv.dk/sendetider/
Se evt. mere om dansk udlændingepolitik i disse år på https://www.youtube.com/watch?v=0LqS_ImY8YE&t=678s
Udgivet LOKALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Lys i mørket for syriske flygtninge.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.