Initiativ mod mistrivsel blandt børn og unge.

Initiativ mod mistrivsel blandt børn og unge.
Det farlige er, når det er MIG, jeg skal præstere igen og igen. Sådan lød det da psykolog Svend Brinkmann gav en af flere forklaringer på, hvorfor der i disse år er flere børn og unge, der mistrives. En forklaring der blev givet til en fyldt sal i Odense Koncerthus, som et af flere arrangementer og møder, hvor Odense Byråd prøver at finde mulige initiativer, der kan modvirke den stigende mistrivsel.
Vi var med i koncerthuset og senere på Rådhuset, da en udvalgt gruppe af unge, gav deres anbefalinger til hvad byrådet og kommunen, kan gøre mod et fænomen, der ifølge fagfolk har mange årsager. Lige fra presset i en præstationskultur med social medier og konkurrenceprægede arbejdsrelationer til alt for dårlige rammer i de vigtige første år af børns liv.
I reportagen kan du udover Svend Brinkmann også møde Tori Ladegaard, der er en af 1000 psykologer, der i august sendt et alarmerende opråb til regering og Folketing. Formand for ungejuryen, Marie Holt Hermansen efterlyser blandt meget andet at skolen underviser i dannelse og livshåndtering. Rådkvinde Susanne Crawley foreslår radikalt en kortere arbejdsuge og at man afskaffer karakter i folkeskolen, imens borgmester Peter Rahbæk Juel at tage alle de unges forslag alvorligt. Bl.a. en koordineret formidling af alle de tilbud om hjælp, de rent faktisk er i Odense. Lige fra gratis psykologhjælp til en lang række frivillige sociale foreninger.
Initiativ mod mistrivsel blandt børn og unge. Kan også ses i TV Odense ser Rødt og Udsyn https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere debat om mistrivsel på https://www.youtube.com/watch?v=rshj5qx5yA4&t=1s
Udgivet POLITISK, SOCIALT | Kommentarer lukket til Initiativ mod mistrivsel blandt børn og unge.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.