Odenseanere skal stadig plages af støj.

Odenseanere skal stadig plages af støj
Selv om et enigt byråd og 7 borgergrupper, der i årevis har været udsat for sundhedsskadelig støj fra den fynske motorvej, i marts 2022 sendte en omfattende og veldokumenteret rapport om støjgener og mulige løsninger, så blev Odense og andre fynske kommuner igen, igen forbigået, da forligspartierne bag den omfattende Infrastrukturplan, i sidste uge fordelte 270 millioner til støjdæmpende projekter flere steder i landet.
Vi har mødt Elin Andersen, der sammen med Mere end 8000 odenseanere, bor tæt på den fynske motorvej, der dagligt er påvirket af et støjniveau der overstiger den smertegrænse på 58 decibel som er anbefalet af Miljøstyrelsen.
Det ikke er ny viden at støj og trafikstøj kan påvirke helbredet i negativ retning. Allerede tilbage i 2003 skønnede miljøstyrelsen at op til 500 danskere døde for tidligt pga. følgevirkningerne ved at bo tæt på trafik fra f.eks. en motorvej – et skøn der sandsynligvis ville være højere i dag – hvor både antallet af biler og motorvejskilometer er steget betydeligt. Så der burde være argumenter nok til at Odense kan få sin andel til bekæmpelse af trafikstøj på den del af motorvejen der går igennem byens forstæder.
I indslaget er der også reaktioner fra Odenses Borgmester Peter Rahbæk Juel, Transportminister Thomas Danielsen og Venstres transportordfører Peter Juel-Jensen, der på hver deres måde, skaber en forventning om at der kan komme midler til støjdæmpende projekter i Odense på et senere tidspunkt.
Odenseanere skal stadig plages af støj bliver også vist i lokal-tv https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere om trafikstøj på https://www.youtube.com/watch?v=3Wsbq6aGDy0&t=3s
Udgivet LOKALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Odenseanere skal stadig plages af støj.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.