Ukrainsk Nationaldag med Folkeeventyr og Håb.

Ukrainsk Nationaldag med Folkeeventyr og Håb.
Millioner af ukrainere, mest kvinder og børn, flygtede da de første russiske bomber begyndte at ramme civile mål i Kiev og andre ukrainske byer den 24.februar 2022. I dag halvandet år efter er der registreret mere end 900 ukrainske flygtninge i Odense Kommune, hvor der fra starten har været en stor parathed – både hos civilsamfundet og de politiske beslutningstagere, til at tage imod de nye flygtninge.
F.eks. blev der med kommunal støtte dannet en ny ”Forening for ukrainere i Odense”, der udover at støtte integrationsindsatser også har arrangeret lokale markeringer af den ukrainske nationaldag 24.august.
Odense ser Rødt var med da der blev sunget nationalsang i centrum og fortalt ukrainsk folkeeventyr i Vor Frue kirke, hvor fortælleren Anette Jahn gav et håb, da helten Trillende Valmue besejrede Dragen, der i der i den aktuelle version fik en vis lighed med den russiske præsident Putin.
TV Odense ser Rødt har også en reportage fra et debatmøde med titlen ”Humant EU og DK?”. Det handler om hvorvidt det er okay at gøre forskel på flygtninge, afhængig af hvor de kommer fra. En debat der blev aktuel, da Folketinget så sig nødsaget til at vedtage en særlov, da man ville tage godt imod de nye flygtninge fra krigen i Ukraine.
Ukrainsk Nationaldag med Folkeeventyr og Håb. Kan også ses i lokal-tv https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere på https://www.youtube.com/watch?v=1vSP_Rm3yPI
Udgivet LOKALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Ukrainsk Nationaldag med Folkeeventyr og Håb.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.