NGO melder Stadig fattigdom i 2024.

NGO melder Stadig fattigdom i 2024.
Da Odense ser Rødt besøgte den lokale madspildsbutik i Bolbro Lillejuleaften 2023, var der ca. 140, som en sen aften stod i kø for at få billig julemad. De frivillige holdt butikken åben i alle juledagene. Og da vi kom igen 2 uger inde i det nye år kunne de berette om en konstant stor interesse for at få del i gratis fødevarer, der ellers ville blive kasseret i de lokale supermarkeder. En tendens man også ser hos de ca. 60 andre ”Stop spild lokalt” butikker der er landet over.
Vi har klippet en reportage hvor vi udover et besøg i Bolbro, også ser på konsekvenserne af den nye kontanthjælpsreform, der træder i kraft i 2025. En reform der er en kombination af udlændinge politisk signalpolitik og borgerlig økonomisk tankegods om at lave ydelser og andre former for pres, er det bedste værktøj til at få borgere ud af ledighed og andre sociale problemer. En reform hvor partierne bag selv fremhæver at ca. 3000 ud af ca. 50.000 fattige børn kan blive løftet ud på den rigtige side af fattigdomsgrænsen – og at beskæftigelsesministeriet selv anslår at nye lavere ydelser og tvungen arbejdspligt tilsammen vil skabe et øget arbejdsudbud på hhv. 750 og 250 ekstra fuldtidsjob.
TV Odense ser Rødt ser også frem mod en bebudet Ældrelov, med et indslag fra en gruppe eksperters råd til Odense Kommune, om hvordan de måske kan håndtere den store velfærdspolitiske udfordring, når vi bliver flere ældre og plejekrævende borgere i de kommende år.
NGO melder Stadig fattigdom i 2024. Kan også ses i lokal-tv https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere på https://www.youtube.com/watch?v=VpYJwi8heHg&t=1459s
Udgivet LOKALT, SOCIALT | Kommentarer lukket til NGO melder Stadig fattigdom i 2024.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.