Bilfri skole deler vandene.

Bilfri skole deler vandene.
Kan det blive mere sikkert, sundt og klimavenligt at sende sine børn i skole om morgenen.
Måske? Det har et byrådsflertal besluttet at prøve af på 6 odenseanske folkeskoler – bl.a. Risingskolen – hvor der i stedet for tæt trafik før skolestart, skal være bilfri ”fodgænger og cykelzoner” fra kl.7.30-8.15.
Vi var med en kold og trafikeret morgen, hvor vi talte med rådkvinde Susanne Crawley, der ser flere gode grunde, til at motivere flere forældre til at lade sine børn cykle eller gå til skole.
Men da begrænsninger af frie bilister fri bevægelighed altid vækker borgerlig modstand, så mener den konservative rådmand Søren Windell sammen med et borgerligt mindretal, at beslutningen om de bilfrizoner skal udsættes ”pga. af en mangelfuld sagsbeskrivelse”.
Et synspunkt der ikke finder genklang hos forælder og skolebestyrelsesmedlem Lise Rejnholdt, der både føler sig hørt og ser det som et stort plus, at man kan øge trafiksikkerheden i kraft af de bilfri zoner.
Forsøgene starter 1.marts 2024.
TV Odense min By var også med da klimarådmand Tim Vermund fortalte Kafé Kloden om den lokale ambition. At Odense Kommune skal være klimaneutral i 2030. Sidst i programmet ser vi på håndtering af restaffald på Fynsværket.
Bilfri skole deler vandene. Kan også ses i lokal-tv. https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere på https://www.youtube.com/watch?v=lV3J76z3C_k
Udgivet LOKALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Bilfri skole deler vandene.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.