Social Drive Out til Udsatte odenseanere.

Social Drive Out til Udsatte odenseanere.
Odense ser Rødt har i denne udgave besøgt café Paraplyen og  KFUM’s Social drive Out til udsatte borgere i Odense. Det startede under Coronaen, hvor KFUM måtte lukke deres caféer pga. smittefaren. I stedet tog de ud til såkaldt udsatte almennyttige boligområder og stillede sig op på græsplænerne med mad og tid til en snak med beboere, der følte sig isolerede under nedlukningen. I dag 2024, praktiserer de 4 forskellige slags Social Drive Out, der udover en personlig rute til borgere, der af forskellige årsager sjældent kommer ud. Så har de også et ugentlig besøg med mad til de udsatte især grønlændere, der holder til i Kongens Have. Men også en samtalecafé med ikke oprindelig danske kvinder i Fyrreparken i Vollsmose, og en opstart af en ugentlig café dag i Munkebo.
Du kan også se en reportage fra en foredragsaften om den historiske baggrund for den voldsomme konflikt i Gaza. Vi var med og talte bl.a. med Nidal Abu Arif, dansk-palæstinensisk journalist der er født og opvokset i Gaza, hvor han som barn under den første Intifada i 1987 oplevede israelsk militærs brutale reaktion på børn der kastede med sten. Nidal startede sit oplæg med et uddrag af et digt om at mange palæstinensere er ”ramt af et uhelbredeligt håb”. Et håb han lærte at kende, da den israelske besættelsesmagt i forlængelse af Intifadaen håndhævede et udgangsforbud hen over 6 år.
Social Drive Out til Udsatte odenseanere. Kan også ses i lokal-tv https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere på https://www.youtube.com/watch?v=_vnodABeoWs
Udgivet LOKALT, SOCIALT | Kommentarer lukket til Social Drive Out til Udsatte odenseanere.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.