CivilXpressen Mere synlighed til Frivillige.

CivilXpressen Mere synlighed til Frivillige.
CivilXpressen.dk er et nyt net medie, der vil sætte fokus på den store mangfoldighed af frivilligt socialt arbejde, der bl.a. findes i Odense.
CivilXpressen er startet på initiativ af Odense ser Rødt, der jævnt hen over årene har dækket området. Men da de frivillige, de senere år har fået en større plads i et velstående samfund, hvor et flertal af de politiske beslutningstagere nedprioriterer velfærd til svageste. Så har vi tænkt at det kan være på sin plads med mere opmærksomhed til små og store frivillige hjælpeorganisationer.
Vi har talt med journalist Nanna Wulff-Andersen og redaktør Niller Madsen der i 2023 fik 300.000 i etableringstilskud fra Medienævnets Innovationspulje.
CivilXpressen startede op i juni 2023 med artikler om hhv. ”Stop Spild Lokalt”, der flere gange om ugen indsamler og uddeler gratis fødevarer fra deres Madspildsbutik i Bolbro.
Der var også en historie om ”Samaritanen” Andreas Stache, der færdes blandt odenseanske misbrugere for at uddele såkaldte ”antidote” sæt – en lille næsespray, der kan redde liv, hvis nogen har taget en overdosis af et narkotisk stof.  Og så var der også i opstarten en introduktion til et nyt Social Kompas, hvor Frivilligcenteret i samarbejde med kommunen, introducerede en ny digital portal med overblik på mere end 350 frivillige sociale tilbud. CivilXpressen har også haft historier om den årlige ”March mod Ensomhed” – åbning af Kirkens Korshærs nye Varmestue i Bolbro – Noget om de mange ”Spis sammen mod ensomhed” arrangementer og de private hjælpeorganisationers uddeling af julehjælp til fattige børnefamilier. Men også en del artikler om Civilsamfundets rolle i et Velstående samfund, hvor et flertal af de politiske beslutningstagere nedprioriterer velfærd til svageste. En debat der sjældent får plads i de store mainstream medier.
CivilXpressen Mere synlighed til Frivillige. Kan også ses i lokal-tv https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere på https://www.youtube.com/watch?v=8mejiHHZd0Y

Udgivet LOKALT, SOCIALT | Kommentarer lukket til CivilXpressen Mere synlighed til Frivillige.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.