Hård Ghettolov Nye Børnehuse i Vollsmose.

Hård Ghettolov Nye Børnehuse i Vollsmose.
Der er taget første spadestik til 3 nye Børnehuse på en tidligere folkeskole i Vollsmose. En handling der er en konsekvens af ghettoloven fra 2018. En lov der satte særlige regler for almennyttige boligområder med et flertal af beboere, der har en ”ikke-vestlig oprindelse”. I loven fra 2018 stod der bla. at der i 2030 ikke må være mere end 40% almene lejligheder i de boligområder, som blevet stemplet som ”hård ghetto” ud fra målinger på gennemsnitindkomst, uddannelsesniveau, beskæftigelse og domme for kriminalitet. Noget der f.eks. har ført til at der i Vollsmose skal rives 1000 boliger ned. Imens ca. 3000 beboere skal tvangsflyttes.
I dag er loven blevet skærpet på socialdemokratisk initiativ, sådan at de kan signalere en hård og stram udlændingepolitik. Så nu lyder målsætningen at der i 2030 kun må være en andel på max. 30% af beboere med en ”ikke-vestlig” oprindelse i 62 såkaldte forebyggelsesområder.
Vi har talt med boligsocial forsker Gunvor Christensen og en række lokale aktører om hvorvidt det er en hensigtsmæssig måde  at drive socialt arbejde i udsatte boligområder.
TV Udsyn viser også et afsnit i vores serie om EU’s håndtering af FN’s 17 verdensmål. I denne udgave handler det om hvorvidt ”EU kører grønt nok i tide”.
Hård Ghettolov Nye Børnehuse i Vollsmose. Bliver også vist i lokal-tv. https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere på https://www.youtube.com/watch?v=MzdV-BpFTME&t=1029s

Udgivet LOKALT, SOCIALT | Kommentarer lukket til Hård Ghettolov Nye Børnehuse i Vollsmose.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.