Skal tage os mere af hinanden.

Skal tage os mere af hinanden.
Citatet kommer fra Marianne Kragmann, der som leder af café Paraplyen i Odense har været med til at iværksætte såkaldte ”Social Drive Outs” siden 2020. Et initiativ der startede da Coronaen også lukkede sociale caféer og væresteder, og KFUM’s Sociale Arbejde fik den ide, at så kunne de tage ud og stille sig til rådighed med kaffe, mad og en snak på græsplænerne i bl.a. almennyttige boligområder.
Og da KFUM’s Sociale arbejde, har et erklæret formål om at hjælpe mennesker i udsatte livssituationer, hvad enten det handler om misbrug, psykisk sårbarhed, fattigdom eller ensomhed, så har ideen med ”Social Drive Outs” udviklet sig til flere forskellige former.
Odense ser Rødt har f.eks. været med til opstart af en ny ”café Hjerterum” i Munkebo og på hjemmebesøg i Odense, hvor bl.a. Gerner og Karsten har svært ved selv at komme udenfor egen dør.
Paraplyen har også startet en samtaleklub for kvinder i Vollsmose og ugentlig besøg, hos de grønlændere, som samles i Kongens Have.
” Der jo ikke nogen, der dør af sult i det her land, men du kan langsomt dø inde i dit hjerte af mangel på kontakt” siger Marianne Kragmann.

TV Odense min By har også en reportage om Næstehjælperne, der kalder sig selv et netværk for protest og  hjælp til selvhjælp blandt Reformramte. ”Hvis ikke Næstehjælperne var til, så skulle vi være ude og samle flasker”. ”Mad. Det er alle de gule priser. Dem jagter man”. Sådan lød nogen af udsagnene da vi besøgte Næstehjælperne gratis genbrugsbutik i Odense.

Skal tage os mere af hinanden. Kan også ses i lokal-tv https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere på https://www.youtube.com/watch?v=UV-MVdgq3cE

Udgivet LOKALT, SOCIALT | Kommentarer lukket til Skal tage os mere af hinanden.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.