Online-initiativ mod mistrivsel

Online-initiativ mod mistrivsel.
Mandag den 18. marts, lancerede Odense Kommune en ny onlineplatform, støttepunktet.dk, der skal gøre det lettere for børn og unge, som mistrives at finde – og få den rette hjælp. Hjemmesiden giver nemlig ét samlet overblik over de 67 forskellige tilbud, der findes til børn og unge med ondt i livet. Mistrivsel blandt unge kom for alvor på dagsordenen, efter undersøgelsen Den Nationale Sundhedsprofil fra 2021, viste, at hver 3 unge kvinde og hver 5 unge mand mellem 16-24 år oplevede et dårligt mentalt helbred. Samme tendens gjorde sig gældende i Odense og derfor nedsatte man blandt andet en Ungejury, der skulle komme med anbefalinger til politikkerne om, hvordan et godt ungeliv kunne se ud i Odense. En af anbefalingerne herfra, lød konkret på behovet for én samlet indgang og ét samlet overblik over de mange tilbud og muligheder, der er for at få hjælp, hvis man som barn eller ung har det dårligt. Og det er altså det, der er kommet nu. For uanset, om det handler om angst, mobning eller mangel på fællesskaber, er der hjælp at hente på støttepunktet.dk, som er for både børn, unge, forældre, fagpersoner og alle andre, der har brug for en nem og overskuelig guide over de mange tilbud til børn og unge i Odense kommune. Og har man svært ved at finde ud af hvilket tilbud der passer specifikt til det, man går og kæmper med, så er det også muligt at tale med en rådgiver på siden, som kan hjælpe videre. Det er helt anonymt og kan foregå på både tlf. og sms. Vi har talt med Sundhedsrådmand, Tommy Hummelmose, Børn- og Ungerådmand, Susanne Crawley og rådgiver fra Center for Mental Sundhed, Berit Juel Rasmussen, om den nye digitale håndsrækning.

Online-initiativ mod mistrivsel kan også ses i lokal-tv https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere på https://www.youtube.com/watch?v=E8p62lNcCho

Udgivet LOKALT, SOCIALT | Kommentarer lukket til Online-initiativ mod mistrivsel
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.