Farvel til kul på Fynsværket.

Farvel til kul på Fynsværket.
Mandag den 22. april var en god – og grøn dag hos Fjernvarme Fyn, der leverer varme til Odense og omegn. Det var også dagen, hvor værket sagde et endegyldigt farvel til det sorte og ekstremt klimabelastende kul, som hidtil har været brugt som varmekilde. Kulanlægget hos Fjernvarme Fyn blev etableret i 1991 og har, i sin samlede levetid, udledt mere end 42 millioner tons CO2. Et klimaaftryk, der har haft betydning, også nationalt, hvor kulstoppet hos Fjernvarme Fyn bidrager til at reducere hele Danmarks samlede CO2 udledning med 1pct.
Vi var med, da finansminister Nikolaj Wammen, trykkede på en knap, der sendte det sidste kul ud af anlægget. Et vigtigt skridt mod en grønnere, klimaneutral fremtid er taget, men meget afhænger fortsat af CO2 fangsten, som er afgørende for at Odense når i mål med at være en klimaneutral by i senest 2030.
TV Odense min By viser også en reportage om hvordan Fjernvarme Fyn får billig varme ud af vores restaffald, når vi forhåbentlig har været gode til at sortere miljø og klimavenligt.
Sidst i programmet kan du møde Odense Kommunes nye Borgerrådgiver.
Farvel til kul på Fynsværket. Se også https://osrtv.dk/2024/02/23/kan-co2-fangst-redde-odenses-klimamaal-odense-ser-roedt/
Se mere på https://www.youtube.com/watch?v=ij3DdnWGfyM&t=1331s
Udgivet LOKALT | Kommentarer lukket til Farvel til kul på Fynsværket.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.