Endnu en Odense Bydel i fare for Ghetto Dom.

Endnu en Odense Bydel i fare for Ghetto Dom.
Én beboer for meget med en dom for kriminalitet og 7 for mange, der kun har en grundskoleuddannelse, kan føre til tvangsflytning af beboere og nedrivning af lejligheder i det lille almennyttige boligområde omkring Risingskolen i Odense.
Dramatiske konsekvenser der stammer fra den omfattende såkaldte Ghettolov, der blev vedtaget da et flertal i Folketinget i 2018 endnu gang kappedes om hvem der kan udvise den hårdeste og strengeste udlændingepolitik.

Vi har talt med hhv. Odenses socialrådmand Brian Dybro og boligsocial forsker Gunvor Christensen om konsekvenserne af en lovgivning, der blev hastet igennem uden at der blev inddraget erfaringer, fra de få andre steder i Europa, hvor man tidligere har dømt hele boligkvarterer til nedrivning og tvangsflytninger.

En lovgivning der allerede fra starten dømte Vollsmose og 14 andre bydele som ”Hård Ghetto”. En dom der lige om lidt kan ramme endnu flere, bl.a. Risingområdet og Korsløkke parken i Odense.

Udgivet LOKALT, POLITISK, SOCIALT | Kommentarer lukket til Endnu en Odense Bydel i fare for Ghetto Dom.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.