Klima Neutral By. God ide, bare det ikke gør ondt.

Klima Neutral By. God ide, bare det ikke gør ondt.

Odense Kommune skal være klima neutral i 2030. Det har et stort flertal i Odense Byråd besluttet. Og derfor har de også bedt en gruppe eksperter med den internationale klimaforsker Sebastian Mernild i spidsen om at give nogle anbefalinger til hvordan byen kan reducere sin egen produktion af drivhusgasser med 490.000 tons co2 frem mod 2030. En lang række populære anbefalinger der både handler om co2 fangst på Fynsværket, masser af solceller på kommunale bygninger, rejsning af skov og en bedre affaldssortering. Men også en anbefaling om et centrum fri for benzin og dieselbiler i såkaldte ”nul emissions zoner”. Et forslag der godt nok vil bidrage med en 3de del af det samlede reduktionsmål. Men ikke populært nok til at komme med i den politiske plan, der blev fremlagt i september måned.

Vi har været med til klima valgmøde arrangeret af Den Grønne Studenter-bevægelse i Odense. Et valgmøde der trods god stemning og mange positive udsagn, – også gav en hel del der minder om den hockeystavs model, som regeringen og de borgerlige partier har gået efter i nationale klima handleplaner.

Se også: https://osrtv.dk/2021/06/25/odenses-klima-ambitioner-ambitioese-nok/

Udgivet LOKALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Klima Neutral By. God ide, bare det ikke gør ondt.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.