Hvert tons CO2 tæller. Klimaet kalder.

Hvert tons CO2 tæller. Klimaet kalder.

Hvert tons CO2 tæller. Klimaet kalder. Imens de fleste klimapolitiske antenner er rettet mod FN topmødet COP 26 i Glasgow, så har der også været klimamarch i Odense, hvor arrangørerne Den Grønne Studenterbevægelse, Bedsteforældrenes Klimaaktion og Mellemfolkeligt Samvirke også havde fokus på den lokale kommunale plan om at Odense Kommune skal være klima neutral i 2030.

En lokal plan der er ambitiøs i sin målsætning. Men også en plan der i sin politiske køreplan, på flere måder ligner den nationale strategi, hvor regeringen og de borgerlige partier er bange for at træffe beslutninger, som de tror vil være upopulære.

Det er nu mere end 30 år siden at videnskaben i FN’s klimapanel første gang advarede om konsekvenserne af den globale opvarmning og selvforstærkende klimaforandringer. Og imens verdens ledere ved COP 26 i Glasgow, stadig tøver med nødvendige beslutninger af frygt for at støde erhvervsinteresser og befolkningernes middelklassedrøm om evig vækst og velstand – så udspiller det samme scenarie sig i mindre målestok i lille Danmark og endnu mindre Odense.

Se også: https://osrtv.dk/2021/10/01/klima-koereplan-mange-ord-faa-reduktioner/

Udgivet POLITISK | Kommentarer lukket til Hvert tons CO2 tæller. Klimaet kalder.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.