Ghetto eller ikke? Hvad betyder det?

Ghetto eller ikke? Hvad betyder det?
Parallel Samfund, Omdannelsesområder, Forebyggelsesområder, Udsatte Boligområder.
Den omstridte ghettoliste har igen fået nye navne. Men målet og hensigten er den samme. At vurdere og måske sanktionere almennyttige boligområder, hvor der andelen af beboere med en ”ikke-vestlig” oprindelse overstiger 50%. En procentsats der på socialdemokratisk initiativ nu er skærpet til 30% i 62 såkaldte forebyggelsesområder.

Vi har med udgangspunkt i de aktuelle lister spurgt om kriterier, som uddannelsesniveau, indkomst, beskæftigelse og domme for en eller anden form for kriminalitet, med deres tilhørende sanktioner, som tvangsflytninger og nedrivning af boliger, er hensigtsmæssige boligsociale redskaber.

Medvirkende er bl.a. direktør i Fyns Almennyttige Boligselskab. Jacob Michaelsen. Boligsocial forsker Gunvor Christensen. Byrådsmedlemmerne Brian Dybro, Cæcilie Crawley og Reza Javid. Nogle aktive Vollsmose borgere og folketingsmedlem Victoria Velasqués, Enhedslisten.

Ghetto eller ikke? I Odense er hhv. Korsløkkeparken og rækkehuskvarteret i udkanten af Vollsmose gledet ude listerne. Vollsmose er op ført som parallelsamfund og omdannelsesområde. Solbakken, Ejerslykke, Højemarksvej og Højstrup Vej kvartet som forebyggelsesområder.

Se også: https://osrtv.dk/2014/01/14/naboen-1-tv/ og https://www.youtube.com/watch?v=8w131x5j-YE&t=1s med portræt af den boligsociale ildsjæl Dorte Laursen.

Udgivet POLITISK, SOCIALT | Kommentarer lukket til Ghetto eller ikke? Hvad betyder det?
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.