Gerthasminde versus flere boligklodser.

Gerthasminde versus flere boligklodser.
Har Odense centrum brug for flere nye boligblokke i flere etager. Nej, siger 150 beboere i den lille oase Gerthasminde på Vesterbro.
Gerthasminde har siden 1987 haft en aftale med Odense Kommune om at kunne bevare sit arkitektoniske særpræg. Men da Gerthasminde også er omkranset af andre boligblokke med ejere, der har andre interesser end særpræget arkitektur, så har der i flere omgange været en tvist med KC Nielsen Fonden, der ønsker at bygge en etage ejendom på adressen Falen 20, hvor der i dag er et garageanlæg, der grænser op til Gerthasminde. Et ønske der indtil nu i flere omgange er blevet afslået med henvisning til den i forvejen tætte bebyggelse, der er på Vesterbro.
Men da det i 2020 af uforklarlige årsager lykkedes for KC Nielsen Fonden at få en politisk beslutning, om at iværksætte en helt særlig lokal, lokalplan for adressen Falen 20, så har By & Kulturudvalget nu sendt en plan om tilladelse til endnu et etagebyggeri ud i offentlig høring.
Vi har talt med beboerformand Sonja Nielsen og det socialdemokratiske byrådsmedlem Niclas Kandemir om en sag, hvor der både handler om fortolkning af lokalplaner, men også om hvor mange åndehuller der skal være i en bymidte, hvor der i disse år bliver bygget den ene etage ejendom efter den anden.

Gerthasminde versus flere boligklodser kan også ses i TV Odense min By på kanal Fynboen i påskeugen.

Se også https://osrtv.dk/2021/11/08/graadighed-skoenhed-aktuelt-valg-gerthasminde/

Se evt. om arkitekturstrategi i Odense https://www.youtube.com/watch?v=TD6erK3pgrM&t=2s

Udgivet LOKALT, POLITISK | Kommentarer lukket til Gerthasminde versus flere boligklodser.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.