Børnefattigdom og Borgerligt klimakaos.

Børnefattigdom og Borgerligt klimakaos.
Odense ser rødt har i denne udgave set på en Foruroligende rapport om Børn og Fattigdom.
Det er ikke nogen nyhed at mange børn vokser op i relativ fattigdom i vores danske velfærdssamfund – og heller ikke at forskning har vist at en barndom med relativt fattige forældre, øger risikoen for at man som voksen også får et liv uden uddannelse med en lav indkomst.
Men i aktuel rapport fra Tænketanken Kraka har de en analyse om at det både er børn under og på kanten af Danmarks Statistiks fattigdomsgrænse – ca.100.000 der er i risiko for at forblive fattige i deres voksne liv. En analyse der bygger på en definition af fattigdom ud fra et mere holistisk perspektiv, der udover økonomi, også ser på nogle sociale indikatorer, når børn har forældre med f.eks. en psykisk sygdom, et misbrug eller kriminalitet.
Vi har talt med den radikale børn&unge rådkvinde Susanne Crawley og Dorthe Kingo fra Red Barnet i Odense, om hvad hhv. civilsamfundet og kommuner kan byde ind med, når børnefattigdom ikke kun handler om lave kontanthjælpsydelser, der ikke har været reguleret i flere år.
Borgerligt klimakaos. Du kan også se en reportage om endnu en omgang borgerligt klimanøleri, når Venstre og de Konservative nu undsiger en ny Grøn Mobilitetsplan, som er en vigtig del af en samlet politisk aftale, der skal gøre Odense Kommune klimaneutral i 2030.
Børnefattigdom og Borgerligt klimakaos. Kan også ses i lokal-tv https://osrtv.dk/sendetider/
Se mere på https://www.youtube.com/watch?v=rKPr5n6QZJ4&t=1502s
Udgivet LOKALT, POLITISK, SOCIALT | Kommentarer lukket til Børnefattigdom og Borgerligt klimakaos.
Warning: Undefined array key "array" in /customers/8/a/f/osrtv.dk/httpd.www/wp-content/themes/whispy/comments.php on line 2

Der kan ikke kommenteres på indlægget.